Over de zin van het leven dacht ik niet na

Dat verandert als Lotte haar vriend ontmoet en op een Alpha terechtkomt.

 

Lotte (22) vertelt: “Ik was altijd een bezig bijtje. Druk met school en met mijn vriendinnen. Ik kon moeilijk leren en me slecht concentreren. Dansen was voor mij een uitlaatklep. Lekker verstand op nul en doen waar ik goed in ben. Ik leefde vooral ‘in het nu’ en deed waar ik zin in had. Over de zin van het leven dacht ik niet na.”

 

Ontmoeting

Dat verandert als ze op haar zestiende tijdens haar bijbaantje in de supermarkt Jefta ontmoet. Voor Jefta is zijn geloof heel belangrijk. Wat haar in hem aantrekt, is zijn manier van omgaan met de mensen om hem heen: “Datzelfde zag ik ook bij zijn ouders. Het maakte me jaloers en ook nieuwsgierig naar hun geloof. Ik ging met hen mee naar de kerk. Daar snapte ik niet veel van, al spraken de onderwerpen me wel aan.”

 

Vragen

Van een studievriendin hoort ze voor het eerst over Alpha. Ze googelt erop en geeft Jefta en zichzelf op voor een cursus in Soest. “Het viel mij op dat er zoveel verschillende mensen waren. Door het eten leerden we elkaar goed kennen. Ik mocht er al mijn vragen stellen en dat waren er heel veel! Ik heb veel geleerd op Alpha.”

 

Rust

Na Alpha krijgt ze een Bijbel van haar opa en oma. Daar leest ze vaak in. Ze gaat naar de kerk en maakt deel uit van een jongerengroep. Haar geloof groeit geleidelijk. Inmiddels is ze een paar jaar verder. “Het geloof heeft me vooral rust gebracht. Ik leef bewuster; ik denk nu eerst na voordat ik iets zeg of doe. Ik ben nog steeds Lotte, maar een mooiere variant van mezelf.”