Ervaringen

Een aantal deelnemers van Alpha delen hun verhaal. Lees hier wat zij hebben ervaren.

Deborah

Ik ben gelovig opgevoed en het geloof is voor mij altijd vanzelfsprekend geweest. Toch vind ik het erg moeilijk om mijn geloof onder woorden te brengen in gesprekken met anderen (zowel gelovigen als ongelovigen). Door met Alpha terug te gaan naar de basis van het geloof en hier veel gesprekken over te voeren, kan ik beter uitleggen wat het geloof is en wat het voor mij betekent.


Bas

Een warm welkom
Ik was en ben geïnteresseerd in wie ik nu eigenlijk echt ben, hoe de werkelijkheid in elkaar zit en wat mijn plek daarin is. Ik geloof dat God (of het goddelijke) hier een grote rol in speelt of misschien wel de alles verbindende component is, waar ik en alles onderdeel van zijn. Op mijn zoektocht kwam ook de Alpha cursus op mijn pad. Hier was veel ruimte om stil te staan bij de verschillende aspecten van God, het geloof en de kerk. Erg fijn om hierover vrijuit van gedachten te kunnen wisselen. Ook deelden we samen met elkaar de maaltijd, ik heb dit ervaren als een waardevolle manier om elkaar ongedwongen te ont-moeten. Verder was er ook tijd om samen naar muziek (met religieuze betekenis) te luisteren. Ik vond dit erg mooi omdat ik dit meer beleef (voel), wat voor mij een kloppende aanvulling op het praten en denken is. Alles samen was de Alpha cursus voor mij een warm welkom om mijzelf te ervaren in het samenzijn met anderen in het goddelijke.


Laura

Door de Alpha ben ik stilgezet bij de verschillende onderwerpen van het christelijk geloof. Ondanks dat ik christelijk ben opgevoed, heb ik hierin toch nieuwe dingen ontdekt. Ik heb ontdekt hoe belangrijk een relatie met God is in het geloof en hoe ik deze relatie kan onderhouden. Daarnaast heb ik geleerd dat ik de lat voor mijzelf niet te hoog moet leggen in het geloof. In het dagelijks leven ben ik mij nu meer bewust van mijn geloof en probeer ik dit geloof meer in de praktijk te brengen.


Ellen

Voor ik begon met Alpha had ik veel waarom-vragen. Waarom ben ik zoals ik ben, waarom heb ik psychische beperkingen, waarom was een scheiding nodig?

 

Tijdens Alpha heb ik veel liefde mogen ervaren. De overstelpende liefde van Jezus, maar ook de liefde van de cursisten. En vooral ook het gevoel er te mogen zijn zoals ik ben. Voor God, maar ook voor mijn omgeving.

 

Ik ben gegroeid in mijn geloof en ik ervaar rust en berusting. God heeft ook met mij een plan waar ik steeds meer van mag ontdekken. Hij is machtig en groot. Hallelujah!


Lees hier nog meer ervaringen.