Waar gaat het over?

Op een Alpha avond praten we met elkaar over het christelijk geloof. Daarbij staat elke cursusavond altijd één vraag centraal. Vragen als: 'Wie is jezus?' en 'Waarom zou je Bijbel lezen?' Hieronder zie je drie beschrijvingen van een Alpha avond. 

Introductie

Voor iedereen die geïnteresseerd is en vrijblijvend kennis wil maken met de het christelijk geloof en met de Alpha-cursus. Op deze avond kun je meemaken hoe het er tijdens een cursusavond aan toe gaat. 

 

We starten de eerste Alpha avond om half zeven met een gezamenlijke maaltijd. Daarna hebben we samen een gesprek of bekijken we een filmpje waar we over door kunnen praten. Ook vragen we je je voor te stellen. Alles gebeurt op een ongedwongen manier en je mag vertellen wat je kwijt wilt.

 

We vinden het prettig als je je van tevoren aanmeldt zodat we weten voor hoeveel mensen er gekookt moet worden.

 

Als je meer wilt weten over de Alpha-cursus of je wilt het wel eens een avondje proberen, dan kun op deze avond terecht. Aanmelden kan hier

 

Wie is Jezus?

Jezus heeft, misschien tegen je verwachting in, alles te maken met levensvragen die we allemaal hebben: ‘Wie ben ik?’ ‘Waarom besta ik?’ ‘Waarom is er lijden?’

 

Bijna iedereen kent de naam Jezus. Zelfs nu, 2000 jaar na zijn dood, wordt zijn naam nog steeds iedere dag door vele miljoenen in de mond genomen. Hetzij met eerbied, hetzij als stopwoord. 

 

De jaartelling hebben we aan Hem te danken en over niemand zijn zoveel boeken geschreven, films, muziek, en kunst gemaakt als over Jezus. Wereldwijd geloven anderhalf miljard mensen in Hem. Nog steeds worden duizenden mensen geëxecuteerd omdat ze in Jezus geloven. Zij weigeren hun geloof op te geven – ook al worden ze vreselijk gemarteld en bedreigd. Hoe bestaat het dat ze dat voor hun geloof over hebben? 

 

Jezus heeft kennelijk een ongekende mysterieuze invloed. Daar kan niemand omheen. Wie was dat toch?

Bijbel lezen?

Als God rechtstreeks tot mensen spreekt, wordt dat een openbaring genoemd. Christenen geloven dat God tot mensen spreekt door de Bijbel, dat dit boek door God is geïnspireerd. Je kunt God beter leren kennen door de Bijbel te lezen.

 

Op deze cursusavond gaan we je meer vertellen over de Bijbel en gaan met jou samen in de Bijbel lezen. 

 

We willen je laten ontdekken dat God zich aan jou wil voorstellen door het lezen  van de Bijbel.

 

Wil je nu alvast in de Bijbel lezen? Dat kan hier