Lockdown

Lockdown
Lockdown

In de coronacrisis staat de wereld op z’n kop. Door een onzichtbaar virus komt er van alles tot stilstand. Alles wat normaal was, is opeens anders. Waar houd je je dan nog aan vast? 


Het kan je zomaar overspoelen, angstig maken. Wat als we nooit meer teruggaan naar ‘het oude normaal’, kan ik dan nog wel genieten? Wat als ik mijn geliefden niet meer kan zien? Wat als het virus mij bereikt? Wat als ik mijn vrijheid verlies?

Deze crisis bepaalt je bij de grote vragen. Vragen waar je eerder misschien nooit bij stilstond of waar je dacht een antwoord op te hebben. Vragen die gesteld mogen worden. Want je bent echt niet de enige. Bij Alpha gaan we graag met jou in gesprek over deze vragen én hoe je hoop en vertrouwen kunt vinden in deze situatie. Want hoop is er altijd. Ook in een onrustige en sombere tijd als deze vinden mensen rust. Er is méér.


De Bijbel zegt: "Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven." 


Wat is jouw bron van rust? Waaruit put jij hoop en vertrouwen om door te gaan? 


Wij geloven dat je die hoop en die rust bij God kunt vinden. Als je Hem leert kennen, komt Hij dichter naar je toe. Als je Hem leert kennen kun je in je leven rust ervaren en heb je hoop voor de toekomst. Zijn dan al je dagelijkse problemen opgelost? Nee, dat zou naïef zijn om te denken, maar als je op God vertrouwt, zal Hij je laten ervaren dat je niet alleen bent, dat je geliefd bent en dat je waardevol bent. In welke omstandigheden je je ook bevindt. Hij ziet je, kent je en gaat met je mee. En dat geeft echte rust in je hoofd en in je hart. Rust voor vandaag en goede hoop voor de toekomst.


Alpha deelt in tien online bijeenkomsten de kern van het christelijk geloof. Voor iedereen die nieuwsgierig is of z’n vragen wil stellen. Iedereen is welkom bij onze Alpha Online, we ontmoeten je graag. Sluit aan bij de open avond op 13 januari 2021.


Aanmelden kan hier

Reactie schrijven

Commentaren: 0