Is dat ook voor mij?

Soms vind ik het wel eens moeilijk om te geloven dat God echt van me houdt. Ik heb dan het gevoel dat ik een mislukkeling ben en veroordeel mezelf. Het is redelijk makkelijk om te geloven dat God van alle andere mensen houdt, maar dat God echt van mij houdt?

Paulus' uitleg over de liefde van God in Romeinen 8 begint ermee dat Hij je niet veroordeelt (vers 1) en eindigt met de woorden: 'niets zal ons kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer' (vers 39) Dit gedeelte in de Bijbel wordt wel eens genoemd: 'een kussen om ons vermoeide hoofd neer te leggen'.

 

'God houdt van elk van ons alsof er maar één was om van te houden.' Dat betekent niet dat redding iets individualistisch is. Het betekent dat jij zo belangrijk bent dat, als jij de enige persoon zou zijn die ooit had geleefd, Jezus voor jou zou zijn gestorven. En als dat geldt voor jou, dan geldt dat ook voor mij. God houdt van mij.

© Bible in one year | lees het volledige artikel hier

Reactie schrijven

Commentaren: 0